Flexkontot logo

Villkor

Inkomst på minst 200 000kr/år

Du ska vara minst 20 år gammal

Inget aktuellt skuldsaldo hos kronofogden

Folkbokförd i Sverige

Flexkontots hemsida

Flexkontot


Flexkontot erbjuder
Betyg
Belopp Upp till 20000kr
Löptid 1 - 24 månader
Betalningsanmärkninng
Låna utan UC
Räntefritt lån
Helgutbetalning

TILL ANSÖKAN

Recension

Flexkontot, som har moderbolaget Brixo AB bakom sig, är en nykomling på lånemarknaden. Brixo grundades 2014 och utmanar de traditionella bankerna genom att erbjuda krediter och snabblån online. Flexkontot i sin tur erbjuder privatpersoner en kontokreditlösning där man kan ansöka om en kontokredit på upp till 20 000 kronor. När du fått en kontokredit beviljad på en viss summa bestämmer behöver du inte använda hela den summan på en gång utan du avgör själv hur stor del av krediten du vill använda dig av. Utöver det fungerar Flexkontots kontokredit så att du näst intill själv kan bestämma hur mycket du vill återbetala. Varje månad får du en återbetalningsavi men kravet på hur mycket du ska återbetala är väldigt lågt. Självklart får du betala mer än minimibeloppet men du behöver inte det. Oftast är det dock smart att göra det tack vare att den räntekostnaderna blir lägre med en snabbare återbetalningstakt. Som företagets namn antyder erbjuder de ett mycket flexibelt lån.

Du väljer som sagt själv hur stor summa eller ”limit” du vill ansöka om. Sedan väljer du hur stort belopp av kreditlimiten du vill ta ut. Du betalar bara ränta på det belopp du har tagit ut. Det lägsta beloppet du får återbetala är 500 kronor eller 10 % av utnyttjad kredit. Förfallodatumet på avin är den 28:e varje månad.

Det är tryggt att låna hos Flexkontot. En avi skickas hem varje månad som tydligt förklarar och specificerar kostnaderna för din kontokredit. Det finns inga dolda avgifter så du får inga obehagliga överraskningar. Vidare görs kreditupplysningar via UC vilket tyder på att de vill se kunder med ordning på sin ekonomi. Det visar även det något tuffa inkomstkravet om 200 000 kr/år.

Smakar det så kostar det. Man ska alltid ha som tumregel att betala tillbaka lån så fort som möjligt. Visst kan det finnas tillfällen då man behöver flexibilitet i sin ekonomi men man ska vara medveten om att lånet då blir dyrare. Flexkontot framhäver att de inte har några dolda avgifter vilket är sant och de är tydliga med vilka avgifter de har. Kostnader för ett lån hos Flexkontot är en aviavgift på 30 kronor per månad, en uppläggningsavgift på 400 kronor samt en årsavgift på 400 kronor. Första året du har kontokrediten behöver du inte betala årsavgiften. Månadsräntan är relativt låg men den effektiva räntan är inte riktigt lika konkurrenskraftig pga de fasta avgifterna som kommer till.

För att bli beviljad en kontokredit hos Flexkontot måste du vara minst 20 år och du ska som sagt ha en årsinkomst på minst 200 000 kronor. Du får inte ha några aktuella skulder hos Kronofogden, däremot behöver inte betalningsanmärkningar vara ett hinder för att du ska få en kontokredit hos dem.

När du vill ansöka om en kontokredit hos Flexkontot går du in på deras hemsida och väljer önskat lånebelopp. Ansökan kan fyllas i dygnet runt. För att legitimera dig använder du BankID eller e-legitimation. Besked och eventuell utbetalning sker oftast inom 24 timmar.

Sammanfattningsvis erbjuder Flexkontot ett tryggt och mycket flexibelt lån. När du är i behov av ett lån där du själv kan vara med och bestämma i vilken takt du återbetalar kan Flexkontot vara ett bra val för dig.


Recension - Flexkontot
Betyg 3.5/5

TILL ANSÖKAN