Moank logo

Villkor

Inkomst på minst 120 000kr/år

Du ska vara minst 22 år gammal

Max 2 betalningsanmärkningar

Ingen skuld hos kronofogden

Svenskt personnummer

Folkbokförd i Sverige

Moank hemsida

Kreditkonto från Moank


Moank erbjuder
Betyg
Belopp 5 000 - 20000kr
Löptid 3 - 24 månader
Betalningsanmärkninng
Låna utan UC
Räntefritt lån
Helgutbetalning

TILL ANSÖKAN

Recension

Moank, en relativt ny aktör på lånemarknaden, erbjuder en onlinekredit till marknadens lägsta ränta. Vidare använder de sig av ett belöningssystem som de kallar för creditification. Systemet fungerar så att om du visar dig vara en ansvarsfull kund som tar hand om ditt lån och sköter dina återbetalningar samlar du poäng. Du får successivt lägre ränta på dina lån och även tillgång till att låna högre belopp ju mer poäng du samlar på dig. Det är en unik tjänst Moank erbjuder och den borde vara tilltalande för potentiella kunder.

Som ny kund hos Moank erbjuds du en kredit på 5000 – 20000 kronor. Krediten som erbjuds är ett kreditkonto där du själv bestämmer hur mycket av den du faktiskt använder. Du kan emellertid få kredit upp till 50000 kronor om du sköter ditt kreditlån och samlar poäng i det tidigare nämnda poängsystemet creditification. Den effektiva räntan är 24,9 % men om du når tillräckligt hög poäng kan du få så låg ränta som 14,9 %. Amorteringstiden ligger mellan 3-24 månader men även den kan förlängas genom insamlade poäng.

För att få ta ett lån hos Moank måste du vara minst 22 år gammal, vilket är en ovanligt hög åldersgräns. Du behöver ha en årsinkomst på minst 120 000 kronor och vara folkbokförd i Sverige. Vidare får du högst ha två betalningsanmärkningar om du vill ta ett lån hos Moank. Du får inte heller stå i skuld hos Kronofogden.

Du använder bank-ID för att logga in på deras hemsida och du väljer önskat lånebelopp genom att dra i ett reglage. Reglaget för löptiden ger dock bara information om månadskostnad när du använder hela lånade krediten, vilket kan vara lite förvirrande. När du väl ansökt och fått ditt lån beviljat tar det en bankdag att få dina pengar.

Fördelarna med att ansöka om ett lån hos Moank är de fördelar du kan nå genom deras belöningssystem, nämligen en lägre ränta ända ner till 14,9%, längre amorteringstid och tillgång till högre kreditbelopp. Överlag är räntan låg hos Moank. Det som kan ses som nackdelar är den relativt höga åldersgränsen för att ansöka om ett lån och att Moanks kundservice för tillfället inte är så tillgänglig. Sammanfattningsvis kan man säga att Moank erbjuder en unik tjänst med ett belöningssystem som ger bättre villkor för de kunder som sköter sina lån. Vare sig de har belöningssytem eller inte, har de en av marknadens lägsta räntor på kreditkonto just nu. Fördelarna med belöningssytemet väger ändå tungt och då kanske man kan ha överseende med dåliga öppettider hos deras kundservice.


Recension - Moank
Betyg 4.5/5

TILL ANSÖKAN

Rekommenderas av onlinekreditkonto