Mobillån logo

Villkor

Årsinkomst på minst 150 000kr

Du ska vara minst 20 år gammal

Folkbokförd i sverige

Svenskt mobilabonnemang

Inga betalningsanmärkningar

Mobillåns hemsida

Mobillån Kontokredit


Mobillån erbjuder
Betyg
Belopp 1 000 - 25 000kr
Löptid 1 - 29 månader
Betalningsanmärkninng
Låna utan UC
Räntefritt lån
Helgutbetalning

TILL ANSÖKAN

Recension

Mobillån är en långivare som snabbt blivit populär på marknaden. Det är S & A Sverige AB som driver Mobillån och företaget ligger även bakom ett antal andra långivare. Flexibla finansieringslösningar och relativt låga priser kan hända är orsaken till Mobillåns popularitet. De har länge erbjudit smslån men 2017 började de även erbjuda en kontokredit-lösning till sina kunder.

Mobillån erbjuder en kontokredit med en valbar kredit på mellan 1000 kr och 25 000 kr. Skillnaden mellan att ett smslån och en kontokredit är att kontokrediten är ett vilande lån som inte aktiveras förrän du väljer att använda pengarna. Det är pengar som finns tillgängliga för dig när du behöver dem. Du behöver inte betala någon ränta på krediten förrän du använder pengarna. Denna flexibla kredit kan utnyttjas gång på gång så länge den återbetalas.

När du ansöker om en kontokredit hos Mobillån börjar du med att välja kreditnivå mellan 1000kr och 25 000kr. Om du inte omedelbart väljer att ansöka om den högsta kreditnivån är det möjligt att i ett senare läge ansöka om en utökad kredit. Nästa steg är att fylla i personuppgifter såsom personnummer och telefonnummer. Slutligen genomför du ansökan genom att legitimera dig med BankID och svaret om krediten beviljas låter inte vänta på sig. Mobillån är en kontokredit utan UC, istället för att använda Upplysningscentralen vid kreditkontrollen använder de sig av Creditsafe.

Om du blir beviljad en kredit går uttag från kontokrediten fort att göra eftersom de sker genom direktutbetalning till storbankerna (Swedbank, SEB, Nordea, Handelsbanken och Danske Bank). Det är under Mobillåns öppettider 08-18 vardagar och 10-15 på helger, som utbetalningar är genomförbara. Under de tiderna får du pengarna inom cirka 15 minuter.

När du utnyttjar din kredit behöver du amortera minst 9% av den beviljade kreditnivån varje månad. Om du har en kredit på 5000 kr måste du alltså minst återbetala 450 kr/månad.

Sammanfattningsvis är kontokrediten ett billigare alternativ till Mobillåns smslån. Kontokrediten har även en flexibel återbetalningstid som kan vara till fördel gentemot smslånet. Krediten är även mycket tydlig vad gäller amorteringstid, ränta och kostnad och det känns tryggt. Då vet man vad man ”ger sig in på”. Det som lämnar mer att önska är den fattiga informationen på hemsidan. Den skulle gå att tydliggöra och strukturera upp bättre för kunden. Exempelvis skulle en genomarbetad FAQ vara trevligt om det fanns. Räntan för ett kreditkonto hos Mobillån ligger på en medelnivå så det finns andra billigare alternativ. Därav får inte Mobillån vårt högsta betyg.


Recension - Mobillån kontokredit
Betyg 3.5/5

TILL ANSÖKAN