Risicum logo

Villkor

Deklarerad fast inkomst

Du ska vara minst 18 år gammal

Ingen skuld hos kronofogden

Registrerat svenskt mobilabonnemang

Risicum hemsida

Kreditkonto från Risicum


Risicum erbjuder
Betyg
Belopp 1 000 - 12 000kr
Löptid 1 - 2 månader
Betalningsanmärkninng
Låna utan UC
Räntefritt lån
Helgutbetalning

TILL ANSÖKAN

Recension

Risicum är ett väletablerat företag. De har funnits på den svenska lånemarknaden sedan 2005 och deras moderbolag är verksamt inom konsumentkrediter både i Europa och Nordamerika. Som ny kund hos Risicum erbjuds du ett kreditkonto (kreditlån) på 10000 kronor helt räntefritt de första 30 dagarna vilket är mycket förmånligt. Det tillkommer emellertid en uppläggningsavgift på några hundralappar som på sätt och vis tar udden av det fina erbjudandet.

Hos Risicum erbjuds du låna mellan 1000 – 15000 kronor. Dock är maxbeloppet som ny kund 10000 kronor. Det finns två lika sorters lån; smslån och kreditkonto. Genom smslånet kan du låna upp till 12000 kronor. Amorteringstiden ligger på 30 eller 61 dagar om du lånar upp till 5500 kronor och är den lånade summan högre är amorteringstiden 90 dagar. Du kan alltid betala tillbaka summan tidigare än den förutbestämda amorteringstiden och om du lånar en högre summa är det smart att göra så eftersom lånet annars blir onödigt kostsamt.

Väljer du istället ett kreditkonto hos Risicum kan du låna upp till maxbeloppet 15000 kronor och då är amorteringstiden flexibel. Du har med andra ord 49 månader på dig att återbetala din kredit. Hur mycket du minst behöver återbetala varje månad beror på hur mycket av din kredit du använt men du måste minst betala tillbaka 500 kronor i månaden. Genom kreditkontot har du stor flexibilitet i ditt lån och det ger lägre ränta än om du väljer deras smslån.

För att bli kund hos Risicum måste du vara minst 18 år för att få ett smslån och 20 år för ett kreditkonto. Vidare krävs för ett smslån att du är bosatt i Sverige och klarar av en sedvanlig kreditprövning. För att ansöka om ett kreditkonto måste du ha en inkomst och du får inte ha några betalningsanmärkningar. Det krävs även att du har ett mobilabonnemang.

För att genomföra ett lån hos Risicum är steg ett att välja vilken låneform som passar dig bäst. Om ditt val faller på kreditlån behöver du inte välja amorteringstid. När du sedan har valt belopp visas alla kostnader på ett tydligt vis något som är mycket användarvänligt. Efter du valt belopp klickar du på ”Ansök” för att gå vidare. Om du ansöker om ett kreditlån får du nu även välja hur mycket av krediten som ska betalas ut på en gång, minst 1000 kronor. Sedan återstår att identifiera dig, uppge kunduppgifter, godkänna lånevillkor och att skicka in låneansökan. Beskedet om din ansökan hos Risicum godkänns får du direkt. Under kundtjänst öppettider kan du få pengarna överförda, vilket innebär måndag – lördag. Är du kund hos Handelsbanken eller Nordea går överföringen på en timme.

Det som talar för att bli kund hos Risicum är att du kan få låna 10000 kronor räntefritt i 30 dagar, dock tillkommer avgifter. De är ett företag som erbjuder lån med trygghet och deras villkor är seriösa. Vidare har de en användarvänlig hemsida där det tydligt framgår vilka kostnaderna blir för ditt lån.

Sammanfattningsvis kan man säga att Risicum erbjuder ett tryggt lånealternativ, möjlighet till en månads räntefritt lån men inte till marknadens lägsta priser. Deras tjänst skulle kunna vara bättre om kundtjänsten var öppet söndagar och om de godtog betalningsanmärkningar skulle fler potentiella kunder få igenom sina ansökningar.


Recension - Risicum
Betyg 4/5

TILL ANSÖKAN