Tryggkredit logo

Villkor

Inkomst på minst 150 000kr/år

Du ska vara minst 20 år gammal

Registrerat mobilabonnemang

Folkbokförd i Sverige

Inga betalningsanmärkningar

Tryggkredit hemsida

Tryggkredit - Kontokredit med låg ränta


Tryggkredit erbjuder
Betyg
Belopp Upp till 25000kr
Löptid Löpande kredittid
Betalningsanmärkninng
Låna utan UC
Räntefritt lån
Helgutbetalning

TILL ANSÖKAN

Recension

Tryggkredit är ett av fyra varumärken som ägs och drivs av S&A Sverige AB. Precis som namnet antyder kan du räkna med att Tryggkredit är en trygg och seriös långivare och företaget är självklart godkänt av Finansinspektionen och medlem i SKEF (Svenska Konsumentkreditföretagen Ekonomisk Förening). Tryggkredit erbjuder både ett lite större snabblån med en löptid på 360 dagar och en kontokredit som lanserades sommaren 2017. Deras kontokredit utmärkte sig med marknadens bästa pris under sitt första år.

När du väljer en kontokredit behöver du inte ta ut hela beloppet på en gång. Du kan ansöka om en kredit på mellan 1000 kronor och 25 000 kronor hos Tryggkredit. Om du väljer att låna 10 000 kronor men bara behöver använda 4000 kronor av summan, finns de återstående 6000 kronorna kvar att användas vid ett senare tillfälle. Dock måste du amortera minst 5% på den totala lånesumman varje månad men det är så klart fullt möjligt att återbetala en högre summa. När du betalat tillbaka utnyttjad kredit fylls ditt kreditutrymme på och du kan åter använda krediten när behov uppstår.

Det är inte helt tydligt på Tryggkredits hemsida vad som krävs för att du ska bli beviljad ett lån hos dem. Det som går att utläsa under krav är att låntagaren ska ha adress och vara folkbokförd i Sverige, samt uppfylla långivarens krav på återbetalningsförmåga. Vid kontakt med företaget får man även veta att en låntagare måste vara minst 20 år och ha en taxerad inkomst på minst 150 000 kr. Vidare behöver man också inneha ett svenskt mobilabonnemang. Denna information borde finnas på display på ett tydligare sätt på deras hemsida.

Hur genomför man då ett lån hos Tryggkredit? Det första steget är att välja vilket sorts lån du är intresserad av, deras kontokredit eller deras snabblån. Efter det fyller du personuppgifter såsom personnummer och mobilnummer, väljer önskad kreditlimit och trycker ”ansök nu”. Innan ansökan skickas iväg får du verifiera vem du är via Instantor (bankinloggning). Du får mycket snabbt veta om krediten beviljats eller inte. Om den har beviljats får du tillgång till ”Mina sidor” där du får information om kreditnivå och utnyttjad kredit. Du kan även ansöka om höjd kredit via ”Mina sidor” och såklart styra uttagen därifrån.

Fördelen med att teckna en kontokredit hos Tryggkredit är kanske främst den konkurrenskraftiga räntan. Något annat som är positivt är att de på deras hemsida på ett tydligt sätt presenterar räntenivå och minsta månadskostnad. Genom att titta på den detaljerade återbetalningsplanen kan du se det belopp som minst måste betalas varje månad, vilket gör det enkelt att välja ett kreditbelopp som du vet att du klarar återbetalningen på.

Allt som allt kan man säga att Tryggkredit har sin styrka i sin låga ränta. 2017 var deras kontokredit den billigaste på marknaden. Vidare är det positivt att de ger en tydlig information angående lånets avbetalningsplan så att det är lätt för låntagaren att planera sitt lån. Utvecklingsmöjligheter som finns är att förtydliga annan information såsom vilka krav som skall uppnås för att ett lån ska bli beviljat. En till sak som är lite negativt är att det ryktas om att de godkänner ganska få ansökningar. Skulle det förbättra informationen en aning och bli lite generösare när det gäller att godkänna lån skulle de förtjäna ett toppbetyg. I dagsläget får de en stark trea av oss.

Tryggkredit använder sig av UC (upplysningscentralen) när de stämmer av din kreditprofil. Vill du hellre att kreditupplysningen ska göras av ett annat upplysningsföretag rekommenderar vi dig att ta del av vår artikel, kontokredit utan uc.


Recension - Tryggkredit
Betyg 3.5/5

TILL ANSÖKAN