Viakredit logo

Villkor

Inkomst på minst 120 000kr/år

Du ska vara minst 20 år gammal

Godtar inte att du har fått betalningsanmärkningar senaste året

Folkbokförd i Sverige i minst 2 år

Viakredits hemsida

Kreditkonto från Viakredit


Viakredit erbjuder
Betyg
Belopp 5 000 - 20 000kr
Löptid Löpande
Betalningsanmärkninng
Låna utan UC
Räntefritt lån
Helgutbetalning

TILL ANSÖKAN

Recension

ViaKredit är ett nytt varumärke på marknaden som erbjuder kreditkonto. ViaKredit ägs av Via Sms Group som även erbjuder smslån genom varumärket ViaConto. Även om ViaKredit är ett nytt inslag på marknaden är Via Sms Group väletablerade och är en av Sveriges äldsta långivare av sms lån.

I ViaKredits kreditkonto kan du ansöka om en kredit på 5000-20000 kronor. Eftersom ViaKredit är ett kreditkonto betalar du bara ränta på den del av summan som du använder. Räntan på kreditkontot är billigare än på sms lån och ligger på ungefär samma nivå som hos konkurrerande kreditkonton. Återbetalningen är mer flexibel än hos ett klassiskt lån, man ska emellertid betala tillbaka 12 % av utnyttjad kredit varje månad.

Om du vill ansöka om kredit hos ViaKredit ska du vara minst 20 år gammal och ha en årsinkomst på 120000 kronor. Man får inte stå i skuld hos Kronofogden och man får inte ha haft en betalningsanmärkning under de senaste 12 månaderna. Vidare kan man låna hos ViaKredit utan UC.

Första steget i genomförandet av ansökan är att välja vilken summa man vill låna. Värt att notera är att man får hela summan utbetald. Hos andra långivare som erbjuder kreditkonton kan man välja att bara ta ut en del av den ansökta krediten. Det framgår tydligt i ansökan hur stora dina kostnader blir så att du som låntagare vet om det finns möjlighet att betala igen lånet i tid. I ansökan anger man personnummer, mobilnummer, epost, kontonummer samt önskat lösenord till ViaKredit. Företaget erbjuder god kundservice 6 dagar i veckan och du har dina pengar samma dag eller nästkommande bankdag beroende på vilken tid på dygnet din ansökan går igenom.

Fördelar med att ansöka om ett lån hos ViaKredit är att du hos dem har goda chanser att få igenom din ansökan och att företaget erbjuder en trygg tjänst. På sin hemsida är de mycket tydliga med hur mycket ditt lån kommer att kosta och rekommenderar inte att man använder krediten till konsumtion eller löpande betalningar då detta inte är en hållbar lösning. Du kan även få ekonomisk rådgivning hos ViaKredit, något vi ser mycket positivt på.

Sammanfattningsvis erbjuder ViaKredit ett stabilt kreditkonto med medelhöga avgifter. Om du vill låna hos ett företag där kostnaderna framgår tydligt och du kan få ekonomiska råd är ViaKredit ett bra alternativ för dig.


Recension - Viakredit
Betyg 3.5/5

TILL ANSÖKAN